وانگ و مقامهای نظامی میانمار درباره روابط دوجانبه، ثبات در مناطق مرزی دو کشور و مق، با جرائم سایبری و سایر اقدامات غیرقانونی تبادل نظر ،د.
چین بزرگترین شریک تجاری میانمار است و میلیاردها دلار در بخش معادن، خطوط نفت و گاز و سایر زیرساختهای این کشور سرمایهگذاری کرده است. چین و روسیه بزرگترین تامینکنندگان سلاح برای ارتش میانمار هستند.
رسانههای چینی نیز گزارش دادند که وانگ در این دیدار گفت که پکن «با آشوب و جنگ در میانمار، دخالت خارجی نیروهای فرامرزی در این کشور و هرگونه ت، برای ایجاد شکاف میان دو کشور و افترا به چین مخالف است.»
وی در ادامه در مورد دخالت طرفهای خارجی در امور داخلی میانمار هشدار داد و افزود: چین، لائوس و تایلند همسایگان میانمار هستند و شرایط ویژه ملی این کشور را بهتر از سایر کشورها درک میکنند.
وانگ همچنین با تاکید بر اینکه هیچ طرفی بیش از همسایگان میانمار خواستار بازگشت ثبات و توسعه به این کشور نیستند، پیشنهاد کرد که چین، لائوس و تایلند به طور مش، از میانمار حمایت کنند تا صلح داخلی در این کشور برقرار شده و مردم آن بتوانند بر بحران فعلی غلبه کنند.
وانگ چهارشنبه (۲۴ مرداد) در دیدار با رئیس حکومت نظامی میانمار تاکید کرد که چین برای برقراری صلح و ثبات در این کشور به طور جدی با میانمار همکاری میکند و پکن با حملات شبهنظامیان قومی به ارتش در ایالت «شان» در شمال میانمار مخالف است.
به گزارش شنبه شب ایرنا به نقل از خبرگزاری شینهوا، وزیر خارجه چین با بیان اینکه وضعیت کنونی در میانمار همچنان مایه نگر، است، گفت: سه نکته مهم در رابطه با وضعیت میانمار وجود دارد که باید به آنها پایبند بود؛ اول اینکه این کشور نباید در معرض درگیریهای داخلی قرار گیرد، دوم اینکه میانمار نباید از اتحادیه کشورهای ج، شرقی آسیا (ASEAN) جدا شود و سوم اینکه نباید اجازه نفوذ و دخالت نیروهای خارجی در این کشور داده شود.
به گزارش ایرنا، «وانگ یی» وزیر خارجه چین در پی درگیریها و بیثباتی فزاینده داخلی در میانمار پیش تر با «مین آنگ هلینگ» رئیس حکومت نظامی این کشور دیدار و بر همکاری جدی ۲ کشور برای برقراری صلح و ثبات در میانمار تاکید کرد.
اما ناکامی غیرمنتظره ارتش میانمار در مقابل شبهنظامیان امنیت این کشور و حفاظت از منافع چین را به خطر انداخته است.